Skip to main content

Omdat een goede bescherming de minste overlast geeft.

Daarom antistuifmiddel van Stelt.

De afgelopen jaren heeft Stelt hard gewerkt aan het doorontwikkelen van ons antistuifmiddel Stesam. Want we willen onze opdrachtgevers in de landbouw, infra en overslag maximaal profijt bieden. De basis van Stesam is papiercellulose, een organisch restproduct afkomstig uit de papierindustrie. Door de verschillende soorten papiercellulose heeft Stesam een bindende en dekkende structuur en zorgt hierdoor voor een uitstekende en langdurige bescherming.

Wij weten exact hoe we Stesam op de ondergrond moeten verspreiden om een perfect beschermende laag te creëren. Zo helpen we u bodemerosie, windschade en ongewenste verspreiding van zand en stoffen tegen te gaan.

Vrijblijvend adviesgesprek

Voordelen papiercellulose.

  • Zorgt voor maandenlange bescherming tegen bodemerosie
  • Voorkomt windschade
  • Voorkomt ongewenste verspreiding van stoffen voor een lange periode

Stesam tegen ongewenste verspreiding van stoffen.

Wanneer extreem droog weer lang aanhoudt en er veel wind staat, ontstaat er stofoverlast in de omgeving. Met Stesam gaat u de verspreiding van stof tegen en zorgt u voor een goede relatie met de omgeving.

Offerte aanvragen

Stesam tegen zandverstuifing.

Bij de aanbesteding van nieuwe infraprojecten wordt vaak geadviseerd in te spelen op eventuele problemen met erosie. Stesam is daarbij dé uitkomst. Tijdens infraprojecten voorkomt Stesam zandverstuivingen en daarmee overlast voor omwonenden. Om Stesam langer te laten werken, kunt u Stesam hydroseeding inzetten. Hierbij voegen we een mengsel van grassen of bloemen toe aan de Stesam. Is hydroseeding geen optie, dan kunt u kiezen voor Stesam Hybrid. Dit biedt vijf tot zes maanden bescherming.

Offerte aanvragen

Stesam tegen bodemerosie.

In de akkerbouwteelt en bloembollenteelt kan de wind in een korte tijd veel stuifschade veroorzaken. Stesam voorkomt dat de vruchtbare grond verwaait waardoor u ook bodemerosie voorkomt. Stesam heeft bovendien een goede invloed op de opkomst van het gewas. Ook de plant is na opkomst beschermd tegen windschade.

Offerte aanvragen

De verspreiding goed en slim geregeld.

Samen met onze partners kunnen we in heel Nederland worden ingezet voor de verspreiding van Stesam. Voor de landbouw werken we samen met loonwerkers. Deze hebben speciaal ontwikkelde voertuigen om Stesam te verspreiden. Voor bedrijven in de infra en overslag heeft Stelt eigen machines. Daardoor kunnen we direct schakelen bij eventuele calamiteiten.